Asiakkaan tarina – Päässäni suhisee, pelottaa, mitä tehdä?

Asiakkaan tarina – Päässäni suhisee, pelottaa, mitä tehdä?
Kuvaaja Arthur Brognoli palvelusta Pexels

Eräänä päivänä havahduin outoon suhinaan päässäni. Mitä enemmän siihen keskityin, sitä kovemmalta suhina kuulosti. Samalla myös pelkoni lisääntyi.

Päätin ensiksi tutkailla asiaa netistä ja etsin tietoa sanoilla ”suhina korvissa”. Näin löysin tuloksena itselleni uuden sanan TINNITUS.

Laajentaessani tietoa oireesta, sen synnystä ja kehittymisestä löysin yhteystiedon Tinnitusklinikkaan. Klinikan asiantuntijan kanssa pääsin keskusteluun siitä, mistä on oikeasti kyse ja mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä.

Varasinkin sitten ajan Tinnitusklinikan asiantuntijalle. Aluksi kuulotestin avulla testattiin kuulon vaikutusta ko. oireisiin. Seuraavaksi selvitettiin, miten tinnitus reagoisi klinikan tarjoamaan äänihoitoon. Ihme ja kumma tinnitusääni tuntui häviävän vähäksi aikaa.

Lihasjäykkyys niskassani ja hartioissani todettiin yhdeksi tinnituksen aiheuttajaksi. Siksi päätimmekin aloittaa niskajäykkyyden hoidolla. Sitä varten sain monia ohjeita. Myös mahdollisia muita tinnitukseen vaikuttavia tekijöitä kävimme lävitse. Niiden välttämiseksi pystyn nyt myös yhä paremmin reagoimaan. Lopuksi sovimme, että mikäli näillä toiminnoilla ei vielä selkeitä tuloksia synny, niin sitten palaamme asiaan.

No, mitä tästä tapaamisesta sain. Pelkoni poistui, sillä opin, että tinnitukseen voidaan vaikuttaa eikä se ole vaarallinen aivosairaus (jota itse jo pahimmillaan aloin miettiä). Aloin tunnistaa tekijöitä, jotka heikentävät tinnitusta tai voimistavat sitä.  Opin myös sen, miten tinnitus voi olla jokapäiväisessä elämässä mukana, mutta miten kuitenkin pystyä olemaan huomioimatta sitä.

Parasta on myös tietää, että Tinnitusklinikalla asiantunteva apu on aina saatavilla. Vaikka näillä nyt saamillani ohjeilla ei tinnitus vielä kokonaan häipyisi, niin tiedän, mistä löydän tarvitessani lisää ammattiapua.